Oversteek naar Corsica

Om van Italië naar Corsica te gaan moesten we een lange oversteek maken. We vertrokken middenin de nacht, maar toen lag ik nog lekker te slapen. Papa en mama waren blij dat ik nog sliep, want de golven waren bestwel ruw en de boot werd erg heen en weer geslingerd, maar daar had ik gelukkig geen last van. Toen ik wakker werd was de zon allang op en waren we aan het zeilen. Ik denk ik wakker werd toen de motor uitging. Dat heb ik wel vaker. Midden op zee zagen we alleen maar water. Geen land, geen andere schepen en we zagen maar 1 dolfijntje. Ik vond dat niet eng of zo. Ik ben eraan gewend. “Land in zicht” riep ik toen ik in de verte bergen zag. “Dat is Corsica” zei mama. We gingen naar Calvi. “Dit ken ik”, “Ben ik hier al geweest?” Papa legde uit dat we hier al waren geweest. We bleven een paar dagen, want het ging hard waaien. Er was een Duitse familie op een zeilboot en ik heb vrienden gemaakt met Jacob (5). Hij had hele coole lego. We hebben samen op hun boot gespeeld en in de speeltuin. Ik heb papa geholpen met het opblazen van de kleine boot en toen gingen we samen roeien. Dat was superleuk!


Midden in de nacht vertrekken we uit Imperia.


Als ik wakker word dan zijn we aan het zeilen.


We maken letters van wasknijpers.


Ik ben verkleed als aapje en mama is verkleed als papa.


Als de golven minder hoog zijn kan ik binnen spelen.


Land in zicht!


We hijsen de Corsicaanse piratenvlag.


Roeien met papa in ons kleine bootje.


Calvi is een mooi plaatsje.


Het was leuk om met Jacob te spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *