Stoere zeiltocht naar Sardinië

We waren op weg van Propriano in Corsica naar Bonifacio, maar onderweg draaide de wind tegen en werd steeds harder. Eerst voeren we rustig op de motor omdat er geen wind was. Ik kon toen lekker binnen spelen. Maar ineens ging het harder waaien en hoorde ik papa en mama overleggen. Ze zeiden dat ze geen zin hadden om een paar uur tegen de wind in te hakken naar Bonifacio. Het alternatief was om een langere tocht te maken naar Sardinië, maar dan hadden we een mooie koers met halve wind (dat is als de wind dwars op het zeil staat). Ze besloten om dat te gaan doen. Het ging nog steeds harder waaien en de Mallemok ging heel hard. We vonden het allemaal heel fijn om te zeilen. Ik zat lekker buiten bij mama. Er waren ook best wat golven en dan is het niet fijn om binnen te zijn. Soms word ik dan zeeziek en moet ik weleens overgeven. Maar buiten gaat het goed. We kwamen net voor het donker werd aan in Sardinië, Isola Rossa (dat betekent het rode eiland). Er was inderdaad een klein eilandje van roodgekleurde rotsen voor de kust. Toen we hadden aangelegd gingen we een pizza eten! Joepie! Dat is mijn lievelingseten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *