Een schildpad in Bonifacio

Bonifacio is een hele coole stad die op een rots is gebouwd. Sommige huizen hangen soort van over de rots. Echt bestwel eng! Ik zou daar niet in durven wonen hoor. We hebben gewandeld door het oude stadje en op een andere dag, vroeg in de ochtend toen het nog niet zo warm was, maakten we een wandeling naar de andere kant door de natuur. Dat vond ik veel cooler dan in het stadje. We kwamen allerlei dieren tegen onderweg, grote torren, salamanders, mieren en ook een schildpad! Dat was heel speciaal!! Ik had weleens schildpadden gezien in de dierentuin, maar nog nooit in het wild! Hij was best groot. En langzaam. Schildpadden zijn altijd langzaam. Dat komt omdat ze hun hele huis mee moeten sjouwen. Net als slakken. Die zijn ook heel traag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *