Ankeren

Bestwel vaak zien we héle grote ankers liggen op de kade in havens. Dat zijn ankers van piratenschepen die de mensen hebben gevonden op de bodem van de zee. Lang geleden waren er piraten die met hun grote houten schepen altijd voor anker gingen. Daarna voeren ze met een klein bootje naar de kant om op zoek te gaan naar schatten of om dingen te gaan stelen, want piraten zijn eigenlijk boeven die op zee wonen. Soms raakte het anker los als ze geen goede knoop in het touw hadden gemaakt. Dan raakte het schip los en moesten ze weer verder varen. Die ankers lagen heel lang op de bodem van de zee. En sommige van deze ankers zijn gevonden en die liggen nu als een soort versiering op de kade. Ik vind het altijd heel leuk om erop te klimmen. De Mallemok heeft ook een anker. Eigenlijk is de Mallemok ook een soort piratenschip. Niet zo groot natuurlijk, maar wel heel stoer! En we hebben een supercoole piratenvlag! Ik help mama altijd mee om het anker op te halen. Dan kijkt mama over de reling naar het anker en de ankerketting of het goed gaat en ik druk op het knopje van de ankerlier (die is elektrisch) en dan haal ik de ketting binnen. Dat maakt heel veel geluid van rrrrrrrrrhhhrkkkrrrkkrrrrr. Ik vind het heel cool om te ankeren. We liggen dan lekker midden in de zee en als we van de boot af willen dan gaan we met de rubberboot, die we samen opblazen. Met de rubberboot kunnen we naar het strand varen zodat we daar kunnen wandelen, spelen en zwemmen. Soms roeien we. Dat doe ik samen met papa of mama. Dat heeft papa aan mij geleerd. Nog leuker vind ik het als we met het motortje gaan varen. De langzame stand is de schildpad-stand (er staat een plaatje van een schildpad op de motor) en de snelste kant is de haas-stand, die vind ik het allerleukst! Ik wil altijd haas gaan, maar dat mag niet altijd van papa en mama. Schildpadden zijn heel langzaam. Laatst zagen we er eentje in het echt toen we aan het wandelen waren bij Bonifacio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *