Over de boot

Mallemok is een Endurance 35 ketch, gebouwd in 1979 door de Belliure scheepswerf in Calpe, Spanje, met bouwnummer 71, gebouwd voor een Nederlandse klant (althans dat zegt het bronzen plaatje met het bouwnummer).

Wij hebben de Mallemok gekocht van een familie uit Zuid-Holland die er een jaar of acht mee gevaren hebben. Zij hadden de boot gekocht van een Duitser, die met de boot gevaren heeft op met name het IJsselmeer onder de naam Golden Star. Hoe lang hij de boot in bezit gehad heeft en of hij wellicht de tweede eigenaar was, dat weten we helaas niet.

De Mallemok is een klassiek, stevig gebouwd schip met twee masten en een lange kiel. Ze is een heel zeewaardig en comfortabel schip, dat niet de snelste is, maar wel heel prettig zeilt.

Van binnen is het een supergezellige boot met een grote salon met rondom ramen met goed uitzicht naar buiten. Er zijn twee hutten. Eentje voorin, wat de slaapkamer is van Max en eentje in het midden van het schip waar Eveline en Tim slapen. In de salon kan een dubbel bed gemaakt worden als we de tafel naar beneden doen. Hier slapen onze gasten als ze ons komen opzoeken.