Over onze reis

We zijn in augustus 2015 vertrokken uit Nederland en zijn via de Nederlandse, Belgische en Franse binnenwateren, soms ronduit smalle slootjes en kanaaltjes, door ruim 250 sluizen, naar Zuid-Frankrijk gevaren. Eind november kwamen we aan in Port-Saint-Louis-du-Rhône, waar we hebben overwinterd tot eind april 2016. Max ging er naar de Franse crèche ‘Les Moussaillons’ (de scheepsjongens) en Tim en Eveline schreven een e-pilot over de reis door Frankrijk, deze is gratis te downloaden op www.e-pilots.net.

Op www.facebook.com/varen.Mallemok staan foto’s van onze reis door België en Frankrijk.

Van mei tot juli 2016 zeilden we langs de Franse en Italiaanse kust naar Pisa, waar we een zomerplekje voor de boot hadden gevonden. In augustus gingen we naar Nederland, want in de zomer – in juli eigenlijk ook al – vinden we het veel te warm om op de boot te zijn.

In september gingen we weer op pad om via Elba en het noorden van Corsica terug te varen naar de Franse kust. We overwinterden in Beaulieu-sur-Mer, een mooi plaatsje vlakbij Nice, van waar het makkelijk is om naar Nederland te vliegen. Dat hebben we dan ook regelmatig gedaan deze winter.

Het tijdschrift Zeilen heeft drie artikelen gepubliceerd van onze reis. Deze zijn te downloaden op www.sailingmallemok.com/zeilen.html.

In april 2017 zijn we via Imperia overgestoken naar Corsica. En langs de Corsicaanse westkust hoppend zuidwaards tot aan noord Sardinië. Dit is een prachtig vaargebied met de Maddelena’s, Bonifacio en Assinara. De boot stond de zomer op de kant in Castelsardo. En sindsdien zijn we er nog twee maal twee weken geweest met de herfstvakantie en de kerstvakantie omdat we vanaf de zomer van 2017 niet meer aan boord wonen maar ons weer vestigen in Nederland.

Op www.facebook.com/sailingmallemok staan foto’s van onze zeilreis sinds we in mei 2016 vertrokken zijn uit Port-Saint-Louis-du-Rhône.


De Mallemok in een van de meer dan 250 sluizen.De route door België en Frankrijk (2015).


De Mallemok op de Middellandse zee.De route van het eerste seizoen op de Middellandse zee (2016).De route van het tweede seizoen op de Middellandse zee (2017).