Over Max Matroos

Op de website Max Matroos vind je de avonturen van Max, een kleuter, die samen met zijn ouders van augustus 2015 tot juni 2017 op hun zeilboot ‘Mallemok’ woonde op de Middellandse Zee. Nu zijn de avonturen beperkt tot vakanties.

We delen ervaringen die Max meemaakt(e) en ook verhalen die hij onderweg verzint op basis van wat hij tegenkomt tijdens de reis.

Max is een echte zeeman die op de boot helemaal thuis is. Hij speelt tijdens het varen in de boot (bijvoorbeeld met zijn trein) en als we stil liggen speelt hij soms op het dek. Binnen speelt hij vooral met lego, vaak samen met zijn papa. Ze maken de mooiste creaties en kunnen uren samen bouwen. Ook speelt Max vaak op het strand, want tja..we zijn altijd aan zee, en daar is ook vaak strand. Wat hij ook heel leuk vindt is rotsen klimmen en soms probeert hij een visje te vangen (wat tot nu toe pas 1x is gelukt samen met Hugo). Een andere hobby van hem is filmpjes kijken, wat hij altijd mag doen op het ‘papa-mama’ bed.

Overal waar we komen zijn speeltuinen, waar we veel tijd doorbrengen, zodat Max lekker met andere kindjes kan spelen, die spreken vaak een andere taal, maar dat maakt niet zoveel uit. Hij mist zijn vriendjes, vriendinnetjes en nichtjes en neefje uit Nederland best vaak. Soms komen ze bij ons op bezoek, maar gelukkig gaan we vaak naar Nederland, waar Max ook naar school (de Morgenster in Geldermalsen) gaat. Als we langer op dezelfde plek zijn, bijvoorbeeld in de winter, dan vindt Max daar vriendjes om fijn vaak mee kan spelen.

Max is dol op baguette, croissants, rozijnen-escargots, pizza en ijsjes.


Dolfijnen spotten.


Visjes vangen.


Filmpjes kijken op papa-mama bed.


Mango ijs is het lekkerste ijs.